Jucători

MIHAI LAZĂR

Face parte din lotul naţionalei încă din 2007 şi joacă pe postul de pilier în linia I. Atunci când nu este în teren alături de echipa naţională, Mihai joacă în Franţa pentru Aix-en-Provence.

CEZAR POPESCU

Are 34 ani şi este pilierul echipei naţionale de rugby. În momentul de faţă este jucător la Saint Medard în Franţa.

SAMUEL MARIS

Are 25 de ani şi joacă în linia I pe locul de pilier stânga  în echipa naţională. “Samo” activează la clubul Steaua Bucureşti.

MARIUS LAURENŢIU SÎRBE

Joacă în linia a II-a în echipa naţională şi activează la echipa Tarbes în Franţa.

VALENTIN URSACHE

Are 25 de ani şi este născut în Târgu Neamţ. Este jucător în linia a II- a la echipa naţională şi activează la CSM Baia Mare cu care anul trecut a câştigat titlul de campion.

STELIAN BURCEA

Are 27 de ani şi este născut la Piteşti. În echipa naţională joacă pe postul de flanker şi în meciul cu Tunisia din luna iulie a purtat banderola de căpitan. În momentul de faţă activează la echipa CSU Arad.

DANIEL IANUŞ

Flanker-ul de 23 de ani al echipei naţionale activează din anul 2008 la clubul Steaua Bucureşti şi din 2009 face parte din lotul echipei naţionale.

ALEXANDRU MANTA

A debutat în rugby în 1995. A jucat pentru Timişoara, Aurillac (Franţa), Pau (Franţa), Castres (Franţa), Brive (Franţa), Bordeaux (Franţa). În prezent evoluează la Lyon (Franţa).

VALENTIN IVAN

Mijlocaşul la grămadă al echipei naţionale are doar 21 de ani şi în prezent activează în Divizia Naţională de Seniori la Dinamo Bucureşti.

DAN DUMBRAVA

Este născut la 6 august 1981 şi face parte din naţionala României încă de la Campionatul Mondial din 2003. Activează la CSA Steaua Bucureşti pe postul de mijlocaş la deschidere.

CATALIN FERCU

Este unul dintre cei mai rapizi jucători din actuala echipă naţională. Din sezonul 2010 joacă pentru CSU Arad, după ce a evoluat şi pentru Steaua. A jucat alături de echipa naţională şi la Campionatul Mondial din anul 2007.

IONUŢ DIMOFTE

Este mijlocaşul la deschidere al campionilor de la CSM Baia Mare. La naţională joacă  pe postul de centru. La 26 de ani are la activ o participare la Mondialele din 2007, unde a jucat în toate cele 4 meciuri.

CSABA GAL

Este născut la 7 martie 1985 în Cluj-Napoca şi joacă pe poziţia de centru în echipa naţională. A participat alături de naţională la Campionatul Mondial din 2007, iar în prezent activează la CSM Baia Mare.

STEFAN CIUNTU

Este aripa Stejarilor de numai 24 de ani . În acest moment activează la echipa Ştiinţa Baia Mare.

FLORIN VLAICU

Născut la 26 iulie 1986 este fundaşul echipei naţionale încă din anul 2006. În prezent este jucător pentru CSA Steaua Bucureşti.

ANDREI RĂDOI

Are 23 de ani şi joacă de doi ani la naţionala României. Activează la CSM Baia Mare cu care a câstigat campionatul în anul 2009.

RADU BASALAU

A debutat la echipa națională în 1 decembrie 2007, în meciul Portugalia-România. A câștigat alături de echipa sa de club C.S.A. Steaua București trei cupe ale Romaniei (2005, 2006, 2007) și două Campionate Naționale (2005, 2006). Practica rugby-ul de la opt ani.

CRISTIAN PETRE

Născut pe 22 martie 1979, are mai bine de 50 de selecţii pentru echipa naţională. Jucătorul de 1.97 m şi 112 kg evoluează în acest moment în Franţa, la Saint Etienne Caserugby.

DANIEL CARPO

A fost declarat cel mai bun rugby-ist în cadrul Galei Sportului Constănţean în 2008. Are 26 de ani şi este jucător în linia a III-a la RC Farul.

VALENTIN CALAFETEANU

Mijlocaşul la grămadă al clubului Dinamo Bucureşti  a debutat pentru echipa naţională în 2004 în meciul cu Japonia. A jucat alături de naţională în Campionatul Mondial din 2007, unde a reuşit o transformare în meciul cu Portugalia.

IONEL CAZAN

Născut la 25 noiembrie 1988, a debutat pentru echipa naţională în anul 2008. În momentul de faţă activează la clubul Steaua Bucureşti pe poziţia de centru II.

CATALIN NICOLAE

Are 30 de ani şi joacă în echipa naţională din 2003. Cătălin Nicolae a debutat în rugby în 1991 şi a jucat în cariera sa atât pentru Steaua, cât şi pentru Dinamo, în momentul de faţă evoluând pentru Farul Constanţa. Poate evolua pe mai multe posturi din linia de treisferturi.

IONEL BADIU

Născut la 29 iulie 1989, în acest an a fost chemat să facă parte din lotul echipei naţionale. Pilierul clubului RCJ Faru Constanţa a fost transferat de curând la Sporting Club Mazametaine în Franţa.

MIHAI MACOVEI

Născut pe 29 octombrie 1986 la Gura Humorului, Mihai este jucător al clubului CSM Baia Mare. Din acest an el face parte şi din lotul echipei naţionale.

Antrenori

ROMEO GONTINEAC

Născut la 18 decembrie 1973 la Hipliceni, în Botoşani, acesta a participat la 4 Cupe Mondiale (1995, 1999, 2003 şi 2007). Are la activ 76 de selecţii la echipa naţională, iar în 2003 a condus echipa naţională la Cupa Mondială din postura de căpitan. În prezent este antrenorul pachetului de înaintare.

Steve McDowell

Născut la 27 august 1961 in Rotorua, Noua Zeelandă, acesta a fost campion mondial în 1987 la prima Cupă Mondială cu echipa Noii Zeelande. În total a adunat 86 de selecţii pentru „All Blacks”, iar în 2009 a fost ales cel mai bun jucător maori. În prezent antrenează linia de treisferturi a echipei naţionale.

Staff

POMPILIE BORŞ

Este marcatorul eseului din meciul care a făcut istorie, România – Franţa (15 – 0) din anul 1980. Pentru francezi era prima înfrângere la 0 din ultimii 15 ani. Din 2008, Pompiliu este vicepreşedintele Federaţiei Române de Rugby.

ROBERT ANTONIN

A fost managerul echipei naţionale la Cupa Mondială din 2007, iar după o întrerupere a contractului timp de doi ani a revenit în poziţia de manager, din anul 2009. Robert este iniţiatorul cursurilor Academiei de Rugby de la Bucureşti, iar la cei 52 de ani ai săi are la activ o Cupă Europeană (1996) cu Stade Toulousain si opt titluri de campion în Hexagon.

DANIEL MITREA

Unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori români din Europa, acesta a devenit unul dintre cei 4 “formatori de antrenori” aleşi de International Rugby Board pentru Europa continentală şi unul dintre cei 25 din lume pe acest post.

Veterani

Alexandru Penciu

Este considerat unul dintre dintre cei mai buni fundaşi din lume şi a primit titulatura de Alexandru cel Mare de la jurnaliştii englezi. Din 1974 esta stabilit in Italia, unde a antrenat mai multe echipe de club. În prezent face tehnică individuală cu jucătorii clubului din oraşul Belluno.

Lasă un răspuns

Connect with Facebook