Sponsor al rugby-ului românesc:

Virgil Ignat: „Avem şanse mici la calificare!”

Virgil Ignat, fosta mare glorie a rugby-ului românesc, consideră că şansele României de a se califica la Cupa Mondială din 2011 sînt reduse, atît timp cît nu se vor produce modificări în stilul de joc al tricolorilor.

– Domnule Ignat, cum vi s-a părut partida cu Argentina Jaguars? S-au văzut îmbunătăţiri faţă de jocul arătat cu Namibia?
– Este o îmbunătăţire evidentă. S-a practicat mai mult jocul la mînă, ceea ce a însemnat mai multe puncte, deoarece doar aşa puteam înscrie. Totuşi, tehnic mai sînt multe aspecte de aranjat, cum ar fi placajul şi aşezarea pe teren.

– A ieşit în evidenţă vreun jucător în partida cu Argentina?
– Nu neapărat, jocul în echipă a contat cel mai mult, însă Dan Dumbravă, cel care a marcat toate punctele în prima repriză, a arătat că naţionala se poate baza pe el în orice moment, avînd certitudinea că transformă fără emoţii loviturile de pedeapsă.

– Urmează meciul cu Italia. Ce şanse credeţi că au „stejarii” în faţa acestei echipe redutabile?
– Ţinînd cont că este echipa a doua a Italiei, e posibil să obţinem victoria, dar cu siguranţă va fi una muncită. Acum ceva vreme nici nu se punea în discuţie să avem probleme cu Italia, dar asta e, vremurile s-au schimbat.

– După turneul acesta, România va juca împotriva Tunisiei şi Uruguay-ului pentru calificarea la Cupa Mondială? Credeţi că vor reuşi să treacă de cele două formaţii?
– Sincer, sînt şanse mici să ne calificăm. De Tunisia ar trebui să trecem fără prea multe probleme, însă cu Uruguay nu va mai fi la fel. Încă avem multe probleme tehnice, nu reuşim să arătăm un joc solid şi constant. Depinde de cum se vor comporta jucătorii în acea perioadă şi de felul în care oficialii vor gestiona situaţia actuală.

Lasă un răspuns

Connect with Facebook