Sponsor al rugby-ului românesc:

Victorie în faţa Italiei şi locul II la IRB Nations Cup 2010

Stejarii au câştigat şi ultimul meci de la IRB Nations Cup, reuşind o victorie de excepţie în faţa reprezentativei secunde a Italiei, scor 27-22, care a urcat-o pe locul secund al competiţiei.

Programat la finalul celei de-a treia zi a turneului IRB Nations Cup, meciul dintre România şi Italia A a oferit un spectacol desăvîrşit, încununat cu încă un succes major al naţionalei.

Încurajaţi de aproximativ 2000 de spectatori, alături de mascota „Stejărel”, tricolorii s-au văzut conduşi încă din minutul doi, după ce Luciano Orguera (10) a transformat o lovitură de pedeapsă. Replica rugbyştilor români a venit imediat, iar aceştia au preluat conducerea după ce acţiunea personală a lui Cătălin Fercu a fost încheiată cu un eseu reuşit de Cezar Popescu. Transformarea unei penalităţi de către Dan Dumbravă (10) a mărit diferenţa pentru „stejari” (8-3). Doar treisprezece minute au izbutit elevii lui Romeo Gontineac să menţină avantajul în prima repriză. Cele zece puncte reuşite de acelaşi Luciano Orguera i-au ajutat pe italieni să revină la conducere. Loviturile de pedeapsă transformate de decarii celor două echipe au făcut ca scorul să fie la pauză 14-16 în favoarea Italiei A.

Repriza secundă a început cum nu se poate mai bine pentru România, care a recuperat dezavantajul de la pauză prin cele trei puncte reuşite de Dan Dumbravă. Sub îndrumările celor doi tehnicieni şi printre uralele spectatorilor, cele două formaţii şi-au continuat ofensiva, iar echilibrul s-a menţinut pînă în minutul 66, cînd Orguera a transformat o nouă penalitate. Însă doar atît au rezistat italienii. A urmat recitalul lui Dan Dumbravă şi Cătălin Fercu. Zece puncte la rînd au reuşit cei mai buni jucători ai României de la acest turneu, iar victoria a devenit posibilă. Nici cele trei puncte ale lui Orguera nu au mai putut să împiedice bucuria de final a românilor, care au arătat că o calificare la Cupa Mondială nu este doar un vis.

Rezultatele celei de-a treia zi a IRB Nations Cup 2010 pe gsp.ro.

Un răspuns la Victorie în faţa Italiei şi locul II la IRB Nations Cup 2010

  1. Valentin Smochina spune:

    Salutare.
    Nu stiu unde as putea sa scriu, dar am ales sa o fac aici. Am castigat la meciul acesta Romania-Italia o minge de rugby Stejar, semnata de echipa Romaniei. Insa dupa ce am umflat-o am observat ca aceasta scapa aer foarte tare prin ambele capete ale mingiei si nu mai este utilizabila. Banuiesc ca este un defect. Se poate face ceva sau se poate schimba la dvs?
    Multumesc.

Lasă un răspuns

Connect with Facebook