Sponsor al rugby-ului românesc:

Stejarii întâlnesc astăzi echipa favorită la titlu: Italia A

O victorie şi o înfrîngere. Acesta este palmaresul „stejarilor” la actuala ediţie a turneului. După eşecul cu Namibia (17-21), elevii lui Romeo Gontineac au reuşit un meci excelent în faţa formaţiei Argentina Jaguars, pe care l-au cîştigat cu 24-8.

Acest succes a reprezentat un nou început. „Am jucat cu inima, am vrut să învingem”, a spus la final Ovidiu Toniţa. În partida cu Italia A, românii vor să demonstreze că rezultatul de marţi nu a fost întîmplător şi de aceea vor lupta pînă la capăt, aşa cum a declarat şi Cezar Popescu: „Vrem să facem o figură frumoasă!”

De cealaltă parte, Italia A s-a impus în ambele partide, atît cu Argentina Jaguars (22-20), cît şi cu Georgia (21-3), şi se află pe prima poziţie în clasamentul competiţiei, la egalitate cu Namibia. O victorie cu România ar însemna o şansă reală de a cîştiga IRB Nations Cup, după ce anul trecut a încheiat pe poziţia secundă.

În primele patru ediţii ale competiţiei, „stejarii” au jucat două partide contra italienilor, iar scorul general este 1-1. În 2007, România a învins cu 19-8, în timp ce în 2009 a pierdut cu 13-24.

Lasă un răspuns

Connect with Facebook