Sponsor al rugby-ului românesc:

„Stejarii” au pierdut în primul meci, dar nu renunţă la trofeu

Înfrîngerea cu Namibia (17-21) i-a trezit la realitate pe jucătorii români, scoţînd la lumină diferenţa dintre o echipă deja calificată la Cupa Mondială şi alta care se luptă încă pentru un bilet la CM din 2011.

Ştefan Ciuntu (Ştiinţa Baia Mare) are 24 de ani, joacă pe postul de aripă şi a înscris 5 eseuri în cele două partide cu Ucraina, din recalificările pentru CM.

– Ştefan, cum ţi-a picat înfrîngerea cu Namibia?
– Ca un duş rece. Practic, am condus jocul şi am mîncat bătaie în ultimul minut. O lecţie dură despre ce înseamnă să nu te mai concentrezi cîteva secunde. Cum poţi să pierzi totul din cauza unei singure greşeli…

– Urmează meciul cu Argentina, de mîine?
– Da, o echipă care a pierdut la fel ca şi noi, primind un eseu în ultimul minut. Deci vom fi două echipe nervoase. Totuşi, Argentina este puternică. Doar a cîştigat medalia de bronz la ultima ediţie a Cupei Mondiale, cea din 2007.

– Ce şanse aveţi la victorie?
– Va fi un meci dificil, dar sperăm să facem tot ce putem pentru a obţine un rezultat onorabil.

– Mai aveţi şanse la trofeu?
– Dacă câştigăm următoarele două meciuri, reintrăm în cărţi…

– Vă ajută aceste meciuri din IRB Nations Cup, care au picat în mijlocul campaniei de calificare la Cupa Mondială?
– Cred că sînt cele mai bune meciuri de pregătire pentru întîlnirea cu Tunisia, din iulie. Putem astfel să reglăm pînă atunci lucrurile care nu merg.

– Victoriile cu Ucraina au fost lejere. Cum crezi că va fi meciul cu Tunisia?
– Tunisia are o echipă mai bună decît Ucraina, deci va fi un meci mai greu. Nu o să dorească să se predea prea uşor la Buzău pentru că şi ei au aceeaşi ambiţie ca şi noi. Să ajungă la Cupa Mondială.

– Ce ştii despre ei acum?
– Sînt în pregătiri şi ei…

– Ai mai jucat la o Cupă Mondială?
– Da. La ultima, cea din 2007. Practic, acolo am şi debutat la echipa naţională, în urma accidentării unui coleg.

– Dacă treceţi de Tunisia, urmează Uruguay…
– Va fi ultima pagină a recalificărilor. Avem un avantaj psihologic asupra acestei echipe pentru că am bătut-o în ultimele două confruntări aici, acasă, la ediţiile IRB Nations Cup din 2008 şi 2009.

– În campionatul intern joci la Ştiinţa Baia Mare. Eşti campion!
– Jumătate de campion pentru că m-am transferat în timpul sezonului. Sper să cîştig primul meu titlu adevărat în acest an.

– Dar ai evoluat şi la Dinamo, şi la Steaua. Cum de nu ai nici un titlu de campion naţional cu una din cele două echipe?
– Am fost mereu în contratimp. Am fost mereu la echipa care pierdea medalia de aur. Totuşi, am jucat finale de campionat…

Lasă un răspuns

Connect with Facebook