Sponsor al rugby-ului românesc:

Lucian Sîrbu: „Vom muri pe teren”

Naţionala de rugby a României a reuşit o victorie de moral aseară, în faţa Argentinei Jaguars pe care a învins-o cu 24-8 (18-8). Un succes consemnat pe Stadionul Arcul de Triumf în cea de-a doua etapă a IRB Nations Cup care vine să mai îndulcească eşecul din debutul competiţiei cu Namibia (17-21).

Programat în încheierea zilei secunde a turneului de la Bucureşti, meciul România – Argentina Jaguars a adunat toate ingredintele unui spectacol rugbistic. Faze spectaculoase, multă dăruire şi ambiţie din partea ambelor echipe, un public numeros, rafale de ploaie, totul încununat cu un spectaculos curcubeu.

„Vom muri pe teren”, prefaţa internaţionalul Lucian Sîrbu, partida de ieri cu „jaguarii”. Vorbe care au prins realitate pe teren, în minutul 60 tabela indicând un neverosimil 21-8 în favoarea „stejarilor”, a căror determinare a smuls periodic ropote de aplauze din tribună. România a început ezitant meciul şi s-a văzut condusă încă din start, Cuneo reuşind să culce balonul în terenul de ţintă, 0-5. A fost momentul care parcă i-a scuturat pe „stejari”. Cu o apărare perfectă, punând presiune pe fiecare balon al adversarilor, elevii lui Gontineac şi McDowell încep să apară în joc şi să concretizeze.

Dumbrava minunată
Graţie lui Dănuţ Dumbravă, aflat în zi perfectă, România a preluat pentru prima dată conducerea, 6-5, după care şi-a consolidat avantajul, tot prin lovituri de picior, 18-8. Nici ploaia care a căzut minute bune, în rafale, nu a putut domoli elanul „stejarilor” care au fost în permanenţă peste „jaguari”. Stăpâni în grămadă, rapizi şi spectaculoşi pe treisferturi, românii au fost imposibil de depăşit. Foamea de victorie a mai adus încă şase puncte, tot din penalităţi, 24-8, iar tricolorii obţin astfel un succes meritat în faţa ehipei care câştiga trofeul competiţiei la prima ediţie.

Lasă un răspuns

Connect with Facebook