Sponsor al rugby-ului românesc:

Cezar Popescu: „Sper să ajungem la Mondiale!”

Stejarii se pregătesc pentru meciul de duminică împotriva Italiei, dar sînt deja cu gîndul la partidele de baraj.

„Naţionala” României se află pe locul trei în clasamentul IRB Nations Cup şi vrea o victorie în ultimul meci . Cezar Popescu (34 de ani), pilierul echipei naţionale de rugby, îşi doreşte ca  România să facă un meci mare cu Italia A, pentru a le oferi „tricolorilor” un plus de ambiţie pentru partidele din calificările la Cupa Mondială din 2011.

– Cezar, unde crezi că s-a pierdut meciul cu Namibia?
– Partida cu Namibia era considerată cea mai facilă dintre cele trei pe care le aveam de jucat. Probabil nu am intrat suficient de motivaţi şi am făcut multe greşeli, iar asta s-a văzut pe tabela de marcaj. În mod normal, ar fi trebuit să învingem.

– Aţi obţinut o victorie importantă în faţa Argentinei Jaguars. Ce îmbunătăţiri aţi adus în jocul practicat în acest meci?
– În primul rînd, înfrîngerea cu Namibia ne-a motivat foarte mult, cuvîntul de ordine din timpul partidei a fost ambiţie. Am vrut să demonstăm că eşecul anterior a fost doar o întîmplare şi am reuşit. A contat foarte mult că nu am mai comis greşeli pe parcursul meciului. În al doilea rînd, valorificarea majorităţii loviturilor de pedeapsă ne-a oferit mai mult curaj să atacăm, ne-a arătat că se poate să învingem şi am reuşit.

– Aţi avut timp să sărbătoriţi acest succes?
– Nu chiar, doar un pic după încheierea meciului. Mai e foarte puţin pînă la întîlnirea cu Italia . Deja am intrat în cantonament. Avem alte priorităţi acum, important este să ne ridicăm nivelul de joc pentru că urmează partidele din calificările pentru Cupa Mondială.

„Vom lupta pînă la final”

– Urmează meciul cu Italia A, o echipă redutabilă. Pregătiţi o tactică specială pentru această confruntare?
– Tratăm fiecare partidă cu seriozitatea, oricare ar fi adversarul. Dar, ţinînd cont că este cel mai greu meci al turneului, asta ne va motiva şi mai mult să facem o figură frumoasă. Sîntem încrezători în şansele noastre şi vom lupta pînă la final pentru a obţine un rezultat remarcabil.

– Cît de importantă este participarea la IRB Nations Cup?
– Acest turneu este foarte bine venit, deoarece trebuie să jucăm cît mai multe partide înaintea întîlnirilor cu Tunisia şi Uruguay. Acum ne punem la punct ultimele aspecte tehnice şi fizice. Din păcate, avem mai mulţi jucători accidentaţi, ceea ce nu e bine, însă, pe de altă parte, competiţia reprezintă o şansă de afirmare pentru colegii mai tineri.

– Sînteţi încrezători în şansele de calificare la Cupa Mondială?
– Normal, altfel de ce am mai juca. Sîntem conştienţi că ambele confruntări sînt foarte grele şi că trebuie să muncim foarte mult pentru a reuşi, însă nu vom renunţa. Luptăm pînă la capăt. La prima vedere, dubla cu Tunisia este accesibilă, însă aşa am spus şi înaintea meciului cu Namibia. Eu sper că ne vom depăşi pe noi înşine şi îi vom bucura pe români.

– Ce reprezintă pentru un rugbyst participarea la Cupa Mondială?
– Totul. Este visul suprem pentru orice sportiv. Am mai multe experienţe de acest tip, iar senzaţiile pe care le trăieşti în timpul unui turneu final sînt unice, nimic nu le poate egala. Sper să mai am ocazia să aud imnul României şi în Noua Zeelandă.

Lasă un răspuns

Connect with Facebook