Continut de esenta tare:

Viaţa bate filmul american

Etichete:,

Nu te-ai săturat de clişeele filmelor de acţiune americane în care actorul principal, rănit fiind, reuşeste să-şi îndeplinească misiunea, dezamorsează orice fel de bombă doar cu un patent, poate să se bată cu cei mai antrenaţi oameni în orice stil de luptă şi să-i bată fără probleme?

Cu toate exagerările filmelor americane există totuşi cel puţin 2 oameni care se ridică peste imaginaţia regizorilor. Eroii lumii în care trăim îi pun în umbră pe Rambo sau pe Terminator.

Simo Hayha îşi făcuse stagiul militar obligatoriu de un an iar apoi devenise fermier. În 1939, când ruşii au invadat Finlanda s-a hotărât să ajute la apărarea ţării. Ţinând cont că bătăliile se dădeau în pădure, s-a ascuns într-un copac având la el câteva conserve de mâncare şi o puşcă. Sub zăpadă şi la temperaturi de minus 20-40 de grade a reuşit să omoare în decurs de 100 zile, 705 de ruşi, devenind cunoscut ca “Moartea Albă”.

Şi ca să pară şi mai incredibilă povestea, în 1940 finlandezul a fost împuşcat în cap. Găsit de soldaţii finlandezi a fost transportat la un punct medical. Contrar aşteptărilor şi-a revenit după o săptămână, trezindu-se chiar în ziua în care s-a terminat războiul.

Yogendra Singh Yadav, un membru al batalionului de graniceri indieni s-a dovedit a fi mai mult decât şi-au putut imagina scenariştii. În 1999, echipa sa era în misiune de distrugere a trei tabere de pakistanezi aflate pe un munte. În timpul căţărării, indienii au fost reperaţi de inamici care au deschis focurile. Până sus mai mult de jumătate din batalion murise.

Ajuns în vizor, una din tabere a deschis focul asupra lui Yadav care a început să alerge spre ei cu o grenadă în timp ce gloanţele veneau în rafale spre el. A trecut apoi la a doua tabară unde a reuşit să omoare cu mâinile goale patru oameni bine armaţi. A treia deja nici nu mai merită menţionată. Toate astea le-a făcut cu un picior rupt, o mână distursă şi 10-15 gloanţe încasate dintr-o singură rafală.

Un articol care merită citit în întregime, aici.

Lasă un răspuns

Connect with Facebook