Continut de esenta tare:

Atlet – proba de 100m betoane

Etichete:,

Cu toții ne dorim să avem ceva al nostru, care să ne definească și să ne aducă satisfacție și recunoaștere. Dar sunt puțini cei care sunt înzestrați cu o aptitudine specială care să îi scoată din normal.

Ce te faci însă atunci când îți dai seama că ești un atlet bun, cu 30 de titluri naționale, 15 titluri balcanice și un record personal de 10.24 secunde la proba de 100m și nu poți profesa?

Datorită fondurilor insuficiente și condițiilor neprielnice, imposibilitatea de a practica ceea ce faci cel mai bine, ar fi pentru mulți un capăt de țară. A fost și pentru Florin Suciu, dar fiind un om de esență tare, a trecut de granițe, și s-a mutat într-un oraș din Germania, unde s-a angajat ca fierar-betonist pe un șantier.

Fierarul betonist lucrează în mod obişnuit în condiţii foarte variate, pe timp de zi sau de noapte, în orice anotimp, indiferent de condiţiile meteorologice: ploaie, vânt, ceaţă, temperaturi scăzute sau înalte etc., fiind supus mereu unor riscuri diverse de accidentare. În plus, nu oricine e apt pentru un asemenea job, pentru practicarea ocupaţiei sunt necesare capacităţi de rezistenţă la efort, lucru în condiţii de înălţime, de realizare a unor activităţi repetitive, în condiţii procedurale stricte, cu autonomie restrânsă.

Un job inedit, într-un cadru cu totul diferit, unde faptul că aleargă repede nu îl ajută cu nimic. Închipuie-ți un munte gri de betoane, noroaie, basculante, căști și costume de protecție și mult praf. Pentru Florin Suciu ziua de lucru începe la 7:00 dimineața și se încheie 11 ore mai târziu, 11 ore petrecute într-un mediu apăsător:
”zgomot ritmic de ciocane izbite în schelele de oţel, şufe atârnate de macaralele poziţionate în triunghi sau urlete în diferite limbi… ”

Nu o duce bine nici în prezent, dar îi e mai puțin frică de eșec decât de faptul că peste ani ar putea să se uite înapoi și să regrete că nu a încercat. Viața pe șantier este periculoasă, cu atât mai mult pentru Florin, care, chiar și de la un accident minor, riscă să nu mai poată face atletism niciodată.

Mai multe despre aventura lui Florin puteți citi aici.

Lasă un răspuns

Connect with Facebook