Continut de esenta tare:

Bărbaţii care străbat întreg drumul

Se spune că oamenii de calitate sunt cei care nasc discuţii, cei care primesc aprecieri extraodinare, dar şi duşmănii. Dacă nu eşti vorbit de rău, nu exişti, spunem noi. Şi totuşi…

Acum 20 de ani, un tânăr iordanian împreună cu alţi doi – trei prieteni şi colegi de la Facultatea de Medicină din Târgu Mureş au pus bazele unui sistem de urgenţă pe care îl puteai găsi în acele vremuri doar în ţările occidentale.La început s-a numit SMUR, devenind, câţiva ani mai târziu, SMURD (Serviciu Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare). Astăzi, la 20 de ani de la acea nebunie căreia i s-au opus mulţi de-a lungul timpului, SMURD a devenit un serviciu naţional, care funcţionează la o capacitate extraordinară şi care s-a dezvoltat incredibil.

Cât despre Raed Arafat, bărbatul de esenţă tare din spatele acestei bule de oxigen pentru România, te-ai aştepta, probabil, să se fi pierdut pe undeva prin sistemul birocratic. Fiindcă era inevitabil, dar şi de dorit, având în vedere calităţile acestuia de leader,  fondatorul SMURD este acum subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Ce se întâmplă însă în timpul liber al lui Raed Arafat? Muncă voluntară la serviciul SMURD, fie el Târgu-Mureş sau orice alt oraş din ţară.

Capacitatea de a continua un drum şi după ce l-ai reuşit, de a duce mai departe încercările şi efortul depus timp de 20 de ani, toate acestea îl fac un bărbat de esenţă tare. Din ce motiv o face? O spune în mai toate interviurile care i s-au luat: pentru că sistemul de urgenţă este unul vital pentru supravieţiuirea unei ţări. Cu alte cuvinte, din simţul datoriei, pentru că trebuie. Nu pentru că există un avantaj, ori din plăcere (deşi este evident că această muncă îi va face toată viaţa plăcere). Raed Arafat continuă să facă munca de la baza piramidei pe care astăzi o conduce, fiindcă TREBUIE, este necesar. România, nu el, nu familia lui care nu beneficiază de acest serviciu trăind în altă ţară, este cea care are nevoie de SMURD.

Bărbaţii de esenţă tare nu sunt cei care pot ridica o greutate enormă de pe pământ ci, mai degrabă, cei care pot ridica o greutate de pe umerii altora. Dacă o fac cu mândrie şi împotriva tuturor piedicilor, ei bine, atunci ne scoatem pălăria în faţa lor şi vi-i prezentăm: prieteni, bărbaţi de esenţă tare sau admiratori ai lor, Raed Arafat merită stima noastră pentru capacitatea şi încăpăţânarea cu care se luptă să vindece sistemul sanitar din România!

sursă foto

Un răspuns la Bărbaţii care străbat întreg drumul

  1. Raluca spune:

    mereu am dat 2% din impozit catre SMURD!!!

Lasă un răspuns

Connect with Facebook